Zoektocht naar vermiste jongens uitgebreid

09 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian is uitgebreid naar het Julianakanaal, dat parallel loopt aan het Bunderbos. Het onderzoeksteam is uitgebreid met dertig landmachtmilitairen en acht zogeheten combat trackers.

Combat trackers speuren vooral op zicht en zijn getraind in het herkennen van minutieuze veranderingen in de natuurlijke omgeving.

Gereedschap

De speurders zijn alert op voetsporen of afwijkingen in de vegetatie, zoals bijvoorbeeld een gebroken tak. Ze beschikken over geavanceerd gereedschap zoals een grondradar, waarmee ze in de bodem en door objecten kunnen kijken.

Verder zet de politie honden en radarapparatuur in en een boot die het Julianakanaal afzoekt. ‘Om alles uit te kunnen sluiten,’ zegt een woordvoerder van de politie.

Computer

De politie werkt aan een tijdlijn om de gangen van de vader, wiens levenloze lichaam dinsdag is gevonden, in kaart te brengen. Zijn computer wordt doorzocht en de politie bekijkt alle pinpastransacties.

In de nacht van dinsdag op woensdag gaf de politie een Amber Alert uit. Het Alert is inmiddels beëindigd om het volgens de politie zijn werk heeft gedaan.