Twee jonge voetballers opgepakt na vechtpartij

31 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie in het Groningse Woldendorp heeft twee voetballers van zestien en achttien jaar aangehouden na een uit de hand gelopen wedstrijd. Een voetballer raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

De verdachten van de vechtpartij donderdagavond zijn tussen de veertien en zeventien jaar oud.

Cel

Het incident had plaats bij een wedstrijd tussen de voetbalverenigingen Meedhuizen en WEO. De achttienjarige keeper van Meedhuizen schopte een zeventienjarige speler van WEO in zijn gezicht. Het slachtoffer heef een zware hersenschudding opgelopen.

Daarna ontstond ‘tumult’ op het veld waarbij een zestienjarige speler van Meedhuizen een tegenstander bij de keel greep. De twee jongens moesten in de nacht van donderdag op vrijdag in de cel blijven.

Rust

De politie bleef bij de voetbalvereniging aanwezig om de rust te bewaren. Voor de teams en de toeschouwers is slachtofferhulp geregeld. De teams bleven lang op het terrein om over de gebeurtenissen te praten.

Het incident gebeurde een dag na de start van het proces over de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Acht verdachten, van wie zeven minderjarig, moeten zich verantwoorden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Nieuwenhuizen.