Twee broers vast op verdenking van moord Curaçao

08 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie op Curaçao heeft twee mannen aangehouden die een dreigvideo op YouTube plaatsten na de moord op politicus Helmin Wiels. De broers zijn ook aangehouden op verdenking van moord met voorbedachten rade, maar het is nog onduidelijk of het om de moord op Wiels gaat.

Dat heeft de politie op het eiland dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt. De mannen zijn 19 en 27 jaar en hebben zichzelf bij de politie gemeld.

Bloedbad

Maandagavond hebben de mannen een video op YouTube geplaatst waarin ze met vervormde stem aankondigen dat de moord op Wiels de eerste is van een reeks en dat er een bloedbad zal volgen. De video leidde tot veel commotie op Curaçao.

De politie heeft na de arrestatie huiszoekingen gedaan aan de Hydraweg en aan de Comanchestraat. Daarbij zijn verschillende artikelen in beslag genomen die belangrijk zijn voor het onderzoek.

Telefoonlijn

De 54-jarige Wiels, leider van de grootste partij op het eiland Pueblo Soberano, werd zondag doodgeschoten. Sinds de moord ontbreekt van de daders nog ieder spoor.

De regering van Curaçao opent woensdag een speciale gratis telefoonlijn voor mensen die willen praten over de impact die de moord op Helmin Wiels op hen heeft.