Rechter stelt besluit over uitlevering verdachte Eindhoven uit

28 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De beslissing of de 18-jarige Brent L. aan Nederland mag worden uitgeleverd, is uitgesteld tot 11 juni. Het is de vraag of L. aan Nederland kan worden uitgeleverd, omdat hij minderjarig was tijdens de schoppartij in Eindhoven in januari van dit jaar.

Het Hof van Cassatie zou dinsdag uitspraak doen over de uitlevering van de inmiddels 18-jarige Brent L. uit Turnhout. Eerder bepaalde de raadskamer in Antwerpen al dat beide verdachten moesten worden uitgeleverd, maar voor L. valt de definitieve beslissing op 11 juni.

Poging tot doodslag

Een van de verdachten, de 19-jarige Brett S., ook uit Turnhout, zit al in de Nederlandse cel. Twee minderjarige Nederlanders worden vervolgd voor poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Vier anderen worden niet vervolgd.

Op 4 januari werd op de Vestdijk in Eindhoven een 22-jarige man ernstig mishandeld. Een groep jongens schopte hem op brute wijze. Camerabeelden van de mishandeling leidden tot grote maatschappelijke verontwaardiging.