Politie zoekt remkabelknipper die negen auto’s vernielde

13 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie in Den Haag is op zoek naar tips over doorgeknipte remleidingen en remkabels van auto’s. Sinds januari vorig jaar lijkt er in de Haagse wijk Segbroek vooral in de nachtelijke uren een remkabelknipper actief te zijn, die al negen keer de remmen van auto’s heeft vernield.

Een 43-jarige Hagenaar ontdekte in mei dat de remmen van zijn auto het niet meer goed deden. Er bleek een hydraulische leiding van zijn auto te zijn doorgesneden of doorgeknipt, een vernieling waarvan de man aangifte deed.

Negen aangiftes

Volgens de politie zijn er al negen aangiftes binnengekomen van autobezitters van wie in dezelfde wijk de remmen werden gesaboteerd.

De politie sluit niet uit dat de vernielingen door één persoon zijn aangebracht. De auto stond in de Fahrenheitstraat geparkeerd, in dezelfde wijk als de andere acht auto’s met doorgeknipte remkabels en remleidingen.