Politie schiet overvaller neer na gijzeling in Nieuw-Vennep

30 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie in Nieuw-Vennep heeft woensdagavond een man neergeschoten die een bewoner gijzelde en bedreigde met een pistool. De man had eerder op de avond met een andere man een overval gepleegd op een lokale snackbar.

De mannen overvielen de snackbar en wisten te ontkomen. De politie hield een klopjacht naar beide daders in de wijk Getsewoud.

Ziekenhuis

Toen de politie de mannen op het spoor kwam, liep een van de daders naar buiten met een bewoner van het huis. Hij hield de bewoner onder schot. De man schrok van de aanwezige politie en vluchtte weer naar binnen, meldt het Haarlems Dagblad.

Agenten achtervolgden de man, trapten de deur in en schoten hem neer. De neergeschoten overvaller is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft volgens de politie lichte verwondingen opgelopen. De andere overvaller is gearresteerd.

De bewoners van het huis en de twee kinderen bleven ongedeerd. De politie heeft weinig informatie bekendgemaakt over de overvallers. Volgens getuigen gaat het om twee jongens van vijftien à zestien jaar.