Politie hield informatie achter over vermiste broertjes

15 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie heeft tot dinsdagavond informatie achtergehouden over de vermiste broertjes Ruben en Julian. Informatie over de kleding van vader Denis werd pas vrijgegeven in de uitzending van televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Ook werd in de uitzending pas duidelijk dat de vader, die vorige week zelfmoord pleegde, heeft gepind, meldt De Telegraaf.

Nieuws

Het Openbaar Ministerie zegt dat het normaal is dat niet alle informatie in een keer wordt vrijgegeven. Een woordvoerder spreekt van het ‘fasegewijs vrijgeven van informatie en steeds breder rechercheren waar niets mis mee is’.

De PVV vindt het schandalig dat de politie de informatie pas vrijgeeft in Opsporing Verzocht. ‘Omwille van een deal met een programma kan niet worden vertraagd,’ zegt PVV-Kamerlid Louis Bontes.

‘Dit gaat om levens en is geen spelletje van “wie krijgt het nieuws”. De informatie moet direct openbaar worden. In dit soort gevallen telt iedere seconde, het gaat om levens.’

Rit

Regeringspartij VVD wil niet reageren op dit specifieke geval maar vindt over het algemeen dat informatie zo snel mogelijk moet worden gedeeld.

De 38-jarige vader van de vermiste jongens pinde vorige week maandag in zijn woonplaats Vleuten. De politie denkt dat hij onderweg tijdens de rit van Vleuten naar Zuid-Limburg iets heeft gekocht. ‘We denken dat hij een afscheidsrit heeft gemaakt en onderweg plaatsen heeft bezocht die iets voor hem betekenden.’