Politie heeft lichamen broertjes Ruben en Julian geborgen

20 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De lichamen van de broertjes Ruben en Julian zijn zondagnacht geborgen. Dat heeft de politie maandagochtend laten weten.

De politie benadrukt dat, ondanks de vele aanwijzingen dat het daadwerkelijk om de vermiste broertjes gaat, de identiteit nog feitelijk moet worden vastgesteld. Dat gaat waarschijnlijk nog meer dan 24 uur duren.

Naar NFI

De lichamen werden zondagmiddag gevonden in een afwateringsbuis in een sloot in een landelijk gebied bij de Utrechtse plaats Cothen. Na het veiligstellen van sporen op en rond de vindplaats zijn de lichamen rond 01.00 uur ’s nachts overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Er wordt nog wel verder onderzoek op de vindplaats verricht.

Vader

Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist werden twee weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is er massaal naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.