Politie geeft Amber Alert uit voor vermiste broertjes

08 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een Amber Alert uitgegeven voor de twee jongens uit Vleuten. Het gaat om de zevenjarige Julian en de negenjarige Ruben. Ze waren bij hun vader maar hij heeft zichzelf om het leven gebracht.

Het levenloze lichaam van de vader werd dinsdag aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat. Er werd een grote zoekactie op touw gezet maar die werd in de loop van de nacht gestaakt.

Wandelaars

De broertjes zijn maandag rond 20.00 uur voor het laatst gezien. Het is niet duidelijk waarom de politie vannacht pas een Amber Alert heeft uitgegeven.

De jongens werden voor het laatst gezien in het gezelschap van hun vader. Wandelaars vonden het lichaam van de vader dinsdagochtend. De politie is op zoek naar mensen die een blauwe Hyundai Getz met kenteken 08-NT-BV hebben gezien.

Oproep

De auto is al terecht maar de politie hoopt dat mensen de auto maandag of dinsdag nog ergens zijn tegengekomen. De vader zou korte tijd voor hij zelfmoord pleegde nog hebben getankt in het Limburgse Beek.

Moeder Iris van der Schuit plaatste een oproep op Facebook om uit te kijken naar haar zoons.