Moeder vermiste broertjes is dankbaar voor steun

19 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Moeder Iris van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist en haar familie bedanken alle vrijwilligers, politie, defensie en brandweerlieden in binnen- en buitenland die zoeken naar ‘onze knullen’.

‘Het voelt als een warme deken,’ schrijven en Iris en haar familie in een brief die zondag aan RTV Utrecht is gestuurd.

Dankbaarheid

‘Kaarten, bloemen, Facebook-berichten en –groepen, mail, WhatsApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Diep uit ons hart: intense dankbaarheid voor alles wat jullie voor Iris en ons betekenen in deze zware dagen en de komende tijd,’ staat in de brief.

‘Het is overweldigend en hartverwarmend hoe Iris in haar wanhoop en machteloosheid wordt gesteund. Er zijn geen woorden voor wat haar, Ruben en Julian is overkomen.’

Toezicht

Zaterdag bleek dat zeker tien hulpinstanties zich de afgelopen jaren hebben beziggehouden met het gezin. Moeder Iris klopte bij de hulpverleners aan omdat ze zich zorgen maakte over haar zoontjes. Hun 38-jarige vader zinspeelde op ‘familiedrama’s’.

De Raad van de Kinderbescherming stond op het punt om de kinderen onder toezicht te plaatsen, maar zover kwam het niet. De vader werd vorige week dood gevonden in recreatiegebeid het Doornse Gat. Van de kinderen ontbreekt nog steeds ieder spoor.