‘Lodewijk Severein handelde in marmer met verdachte’

28 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De vermoorde Nederlander Lodewijk Severein had samen met hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente geld gestoken in enkele zakelijke projecten. Severein dacht zijn aan Cuenca geleende geld terug te krijgen tijdens de afspraak die hij met de verdachte maakte.

Spaanse media melden dat dinsdag op basis van politiebronnen in Murcia. De 36-jarige Cuenca is een oud-manager en technisch directeur van de volleybalclub CAV Murcia 2005.

Marmer

Ingrid Visser, de partner van Severein, speelde tussen 2009 en 2011 bij de club waar Cuenca manager was.

Severein en Cuenca zouden samen hebben gehandeld onder meer in marmer. De Nederlander leende daarvoor geld aan de Spanjaard en hoopte dat terug te krijgen. In plaats daarvan werden Severein en zijn partner op brute wijze om het leven gebracht.

Rekeningen

Volgens Evedasto Lifante, de toenmalige eigenaar van CAV Murcia 2005, liet Cuenca de club in de problemen achter. Hij nam bij zijn vertrek in 2011 alle administratie, rekeningen en de computer mee. ‘Hij liet ons met lege handen achter. Hij heeft mij en de club veel schade toegebracht.’

De familie van Visser en Severein bedankt iedereen ‘voor alle hulp en steunbetuigingen op alle mogelijke manieren tijdens de afgelopen twee bijzonder zware weken’.