Jongen (14) verdacht van poging doodslag speler Buitenboys

10 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Een veertienjarige voetballer van vv Tricht wordt verdacht van poging tot doodslag nadat hij een vijftienjarige jongen van de Almeerse club SC Buitenboys in zijn gezicht heeft getrapt. De jongen wordt vrijdagmiddag voorgeleid.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het incident had donderdagmiddag plaats.

Schop

De speler uit Almere viel na een duel met een tegenstander op de grond. Toen hij probeerde op te staan, kreeg hij een harde schop in zijn gezicht door de voetballer uit Meteren.

Het slachtoffer viel opnieuw op de grond en werd met een bloedend gezicht afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij had en gekneusde neus en een lichte hersenschudding. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis.

Buitenboys

SC Buitenboys werd landelijk bekend toen in november grensrechter Richard Nieuwenhuizen zo ernstig werd mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed.

Voorzitter van de Almeerse club Marcel Oost reageerde dan ook geschokt op het bericht. ‘De koude rillingen gingen door mijn lijf. Het bracht direct de herinnering boven aan die zwarte dag waarop Richard Nieuwenhuizen stierf.’