Jeugdbendeleden uit Culemborg blijven langer vastzitten

31 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De zeven jongeren tussen de 16 en 20 jaar die waarschijnlijk de harde kern van een jeugdbende in Culemborg vormen, moeten twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven. De zeven jongens worden verdacht van witwaspraktijken en woninginbraken.

Dat maakt het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

Jeugdbende

Zes van de zeven opgepakte jongens worden er daarnaast van verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. De jeugdbende zou in totaal uit zo’n vijftig jongeren bestaan. Sinds augustus zijn er 250 inbraken of pogingen tot inbraak geweest, waar de bende van wordt verdacht. Daarnaast zou de bende geld witwassen.

Ook intimideert de bende bewoners in de Culemborgse wijken Terweijde en Voorkoop.

Huiszoekingen

De jongens werden dinsdagochtend vroeg van hun bed gelicht door de politie, die de groep al tien maanden in het vizier had. Tijdens huiszoekingen vond de politie gestolen goederen en nam onder meer spelcomputers, merkkleding, televisies en smartphones in beslag.