Geen vervolging voor agenten die man met bijl doodschoten

02 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De drie Rotterdamse agenten die vorige maand een man doodschoten op straat, worden niet door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd. De keuze om op de man te schieten is in de ogen van het OM ‘gerechtvaardigd’.

Dat heeft het OM donderdag bekendgemaakt.

De man ging zwaaiend met een soort tomahawk de wijk in en kon slachtoffers veroorzaken. De agenten brachten de man daarop terecht tot stoppen door hem neer te schieten, zo oordeelt het OM.

Hond los

De 29-jarige man werd op 7 april in de Rotterdamse Fazantstraat aangesproken door twee vrouwen van Stadsbeheer omdat hij zijn honden los liet lopen op een plek waar dat niet mag.

De man stelde zich verbaal en fysiek agressief op tegenover de vrouwen, waarop zij besloten politiehulp in te schakelen. Agenten zagen de man nog net zijn huis binnengaan en vervolgens weer naar buiten komen met in zijn hand een slagwapen.

Schoten

De agenten trokken hun wapen waarop de man een achtertuin inrende. De agenten gingen achter hem aan en losten waarschuwingsschoten.

Omdat de man door bleef gaan, richtten ze toen op zijn lichaam. De man werd door twee kogels geraakt en overleed ter plekke.