Familie grensrechter Nieuwenhuizen wil schadevergoeding

29 mei 2013Leestijd: 1 minuut
'ANP'

De advocaat van de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen gaat een schadevergoeding eisen. Hij denkt aan ‘een bedrag van tonnen’.

Dat zei advocaat Yehudi Moszkowicz woensdagavond bij Knevel & Van den Brink.

Inkomen

De familie wil de schadevergoeding ontvangen als compensatie voor het inkomen dat ze door het overlijden van Nieuwenhuizen misloopt. Een precies bedrag wilde de advocaat niet noemen, maar ‘het gaat niet om tientjes, het zit eerder in de buurt van tonnen’.

Naast de gederfde inkomsten wil de familie immateriële schade vergoed krijgen.

Minderjarigen

Grensrechter Richard van Nieuwenhuizen overleed nadat op 2 december 2012 een aantal jongens van de B-jeugd van voetbalclub Nieuw-Sloten hem na de wedstrijd tegen de Almeerse club Buitenboys tegen het hoofd schopte.

Woensdag begon in Lelystad de rechtszaak tegen de zeven minderjarige verdachten en een vader, waarbij nog niet duidelijk werd welke jongens geweld hebben gebruikt tegen de grensrechter. Donderdag gaat de inhoudelijke behandeling van de zaak verder.