Dode man in bos in Waalre is 29-jarige Eindhovenaar

04 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De dode man die werd aangetroffen in een auto in een bos bij Waalre blijkt een 29-jarige man uit Eindhoven te zijn. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Het levenloze lichaam werd donderdag aan het begin van de middag gevonden in een auto op een zandpad aan de N69 tussen Eindhoven en Valkenswaard. Het onderzoek ter plekke werd vrijdagavond afgerond.

Dagen in het bos

De politie ging niet in op berichten dat de auto al dagen op het zandpad zou hebben gestaan voordat een buurtbewoner de politie donderdagmiddag alarmeerde. ‘Daar kunnen we om tactische redenen niets over zeggen,’ verklaarde een woordvoerder.

De politie heeft 35 rechercheurs op de zaak gezet. Vrijdag hielpen 45 landmachtmilitairen met het zoeken naar sporen in het bos.

Bedreigde advocaat

De vondst van het lijk kreeg veel aandacht, omdat de advocaat Marcel S. in de buurt woont. Hij is in de buurt van zijn huis beschoten en er is brand gesticht bij zijn kantoor in Waalre.

De advocaat is verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Vanwege de incidenten zijn er bewakingscamera’s opgehangen. Het is nog onduidelijk of die bruikbare beelden hebben gemaakt.