Burgemeester Rehwinkel klapt uit de school over bommelding

01 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Het thema veiligheid blijft een hoofdpijndossier voor de Groningse PvdA-burgemeester Peter Rehwinkel. Dinsdag bracht de burgemeester de politie in verlegenheid door aan de media te verklappen dat er tijdens Koninginnenacht ‘bommeldingen’ waren binnengekomen.

Dat meldt RTV Noord.

Rehwinkel zei op volkskrant.nl dat hij Koninginnenacht op het Groningse politiebureau had doorgebracht vanwege ‘een aantal bommeldingen’.

Feestelijk

Die uitspraak staat in contrast met de mededeling van de politie die sprak van een ‘rustige’ en ‘feestelijke’ avond. Maar een dag later moest de politie inderdaad toegeven dat er een bommelding was gedaan. Maar volgens de politie was de dreiging te gering om de feestelijkheden in het centrum te moeten staken. Bovendien wilde de politie in het overvolle stadscentrum geen paniek veroorzaken.

Incidenten

Rehwinkel wordt achtervolgd door een reeks veiligheidsincidenten. Critici nemen hem kwalijk dat hij bij noodsituaties vaak niet thuisgeeft.

Vorige week heeft de PvdA’er bekendgemaakt dat hij niet voor een tweede termijn zal gaan. Rehwinkel zei hierna nooit meer burgemeester te willen zijn.