Auto vader gezien in Rhenen, zoekactie Bunderbos gestaakt

09 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De politie heeft nieuwe beelden van de auto van Rubens en Julians vader. De Hyundai Getz heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de provinciale weg N233 gereden in Rhenen. Rond 01.40 uur reed de auto over de Rijnbrug.

De bestuurder is vermoedelijk linksaf geslagen de N225 op richting Leersum. De politie vraagt met het vrijgeven van deze informatie de hulp van het publiek in de zoektocht naar de broertjes.

De zoektocht in het Limburgse Bunderbos is inmiddels gestaakt. De politie heeft het hele gebied uitgekamd maar de jongens zijn niet gevonden.

Kenteken

De politie vraagt of er particulieren of bedrijven zijn die mogelijk een camera gericht hebben staan op die wegen.

Dat de auto op de N233 bij Rhenen heeft gereden, is gebleken uit een mobiele ANPR, Automatic Number Plate Recognition. Op de beelden is het kenteken en een deel van de auto herkend als de auto van de vader, die zichzelf begin deze week om het leven heeft gebracht.

Duidelijkheid

Het is onduidelijk of de vader achter het stuur van de auto en of de jongetjes ook in het voertuig zitten. De politie hoopt dat extra beelden daar duidelijkheid over geven.

Op andere beelden is te zien dat de vader maandag om 22.15 uur heeft getankt bij een onbemand pompstation in het Zuid-Limburgse Neerbeek. Zijn zoontjes zijn enkele uren eerder nog gezien in Vleuten, waar de man woonde.