Overheid investeert miljoenen in ‘duurzame’ tankstations

10 april 2013Leestijd: 1 minuut

De komende twee jaar worden er zeker vier openbare waterstoftankstations in Nederland gebouwd. Het eerste station wordt eind dit jaar langs de A15 in Rotterdam geopend.

Dat maakte staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) van Infrastructuur en Milieu woensdag bekend tijdens een werkbezoek aan waterstofproducent Air Liquide.

5 miljoen

Voor het bouwen van de waterstoftankstations heeft de overheid in 2008 5 miljoen euro gereserveerd. Ook is er 1,2 miljoen euro voor het project beschikbaar gesteld vanuit Brussel.

Het Europese geld wordt in zijn geheel gebruikt voor de bouw van het eerste waterstoftankstation in Rotterdam, dat samen met Air Liquide wordt gefinancierd. Dat meldt woordvoerder Frederique Hermie aan elsevier.nl.

Openbaar vervoer

Op dit moment rijdt een aantal bussen in het openbaar vervoer op waterstof. Naast Rotterdam komen er ook waterstoftankstations in Amsterdam, Helmond en Arnhem.

De verwachting is dat er vanaf 2015 enkele duizenden auto’s die rijden op waterstof, op de markt zullen komen. Onder meer Hyundai, Toyota, Daimler en Honda gaan zulke auto’s produceren.