In coma geslagen inbreker na anderhalf jaar overleden

29 april 2013Leestijd: 1 minuut

Ton D., de man die in november 2011 een koolzuurstofcilinderfles probeerde te stelen uit het Frans Otten Stadion in Amsterdam is zondag overleden. Hij raakte in coma nadat hij op gewelddadige wijze werd aangehouden.

Advocaat Richard Korver maakte het overlijden van D. maandag bekend namens de familie.

Stelen

De vijftigjarige man uit Hoofddorp werd door een groepje mannen betrapt toen hij de koolzuurstofcilinderflessen probeerde te stelen. De mannen takelden D. toe waardoor hij in coma raakte. D. is niet meer uit zijn coma ontwaakt en overleed zondag.

Na het incident werden vijf mannen gearresteerd. Het Openbaar Ministerie vervolgt alleen de voormalige particulier beveiliger van het stadion voor mishandeling.

De zaak tegen de andere verdachten werd geseponeerd omdat het geweld dat zij gebruikten ‘proportioneel’ was. Ook was niet van alle mannen vast te stellen dat zij daadwerkelijk geweld hebben gebruikt tegen Ton D.