Bedreiger Leidse scholen meldt zich op ambassade Costa Rica

26 april 2013Leestijd: 1 minuut

De 18-jarige jongen die eerder deze week dreigde met geweld op een school in Leiden, heeft zich gemeld op de Nederlandse ambassade in Costa Rica. De jongen plaatste een bericht op website 4Chan waarin hij dreigde met geweld. Uit voorzorg werden scholen in Leiden een dag gesloten.

Bronnen melden het verblijf van de jongeman op de ambassade aan RTL Nieuws.

Hotelrekening

De 18-jarige werd door de politie gevonden in de hoofdstad San José. Hij zat in een hotel, maar had geen geld om de rekening te betalen. Hij is vrijwillig meegegaan naar de ambassade.

Het is aan de jongen zelf om te beslissen of hij naar Nederland reist. De ambassade zou hebben aangeboden om zijn ticket te betalen.

Arrestatiebevel

De jongen wordt verdacht van bedreiging, waar maximaal twee jaar celstraf op staat. Justitie ziet het liefst dat de verdachte vrijwillig naar Nederland komt. Maar als dat niet gebeurt, dan sluit het Openbaar Ministerie niet uit dat er een internationaal arrestatiebevel uitgaat.

De 18-jarige is een oud-leerling van Scholengroep Leonardo da Vinci in Leiden. Hij zou een conflict hebben gehad met een van de leerkrachten, meldden gemeente, de politie en justitie woensdagmiddag. De schoolleiding ontkende dat later.