Kreeg Weski een CIA-behandeling van het OM?

02 mei 2024Leestijd: 1 minuut
Inez Weski, advocaat van Ridouan Taghi, komt aan bij rechtbank voor Marengo-proces. Foto: foto Marcel van den Bergh

Ontdek het verhaal achter de plotse arrestatie van advocate Inez Weski in podcast Elke Week, waar host Sam Verbeek samen met misdaadjournalist Gerlof Leistra de gebeurtenissen ontrafelt.

Op een vroege ochtend in april vorig jaar stond er volgens Inez Weski “een peloton voor haar hek”. De toenmalig advocate werd gearresteerd en afgevoerd naar een onbekende locatie, waar ze bijna twee weken eenzaam werd opgesloten. Deze gebeurtenis vormde de inspiratie voor haar recente boek Het geluid van de stilte.

Wat ging er precies aan deze arrestatie vooraf? Kunnen de autoriteiten zomaar een advocaat oppakken? Of schuilt er een dieper verhaal achter deze plotse arrestatie? In podcast Elke Week bespreekt host Sam Verbeek deze vragen met misdaadjournalist Gerlof Leistra.