Leger helpt mee in zoektocht naar Anne Faber

09 oktober 2017Leestijd: 2 minuten
Politie zoekt in Huis ter Heide naar bezittingen van Anne Faber - Foto: ANP

Defensie helpt maandag mee zoeken naar de 25-jarige Anne Faber. De zoektocht naar de vermiste Utrechtse duurt nu al tien dagen.

Dit weekend heeft de politie geen nieuwe aanwijzingen kunnen vinden. De zoektocht wordt maandag hervat in de omgeving van vliegbasis Soesterberg, en locaties rondom Huis ter Heide, waar eerder spullen van Faber werden gevonden. Ook veteranen helpen mee. De zoekploeg bestaat daarmee volgens politie uit 220 man.

De oom van Anne, Hans Faber, deed donderdag een emotionele oproep aan het leger om mee te helpen met de zoektocht. ‘Wij willen alles op alles zetten en de zoektocht intensiveren. Nu Anne zes dagen vermist is, tikt de tijd niet in ons voordeel,’ aldus Faber, die optreedt als woordvoerder van de familie.

Defensie was al betrokken bij onderzoek, maar zocht niet mee in de bossen. Nu er op een andere manier in een groter gebied wordt gezocht, zoekt het leger wel actief mee.

Groter zoekgebied

Politiewoordvoerder Bernhard Jens laat maandag aan het AD weten dat de politie de inzet van het leger heroverweegt. Volgens de politie was het in het begin niet handig om een ‘bataljon door het terrein te laten banjeren.’ Maar het zoekgebied wordt nu groter, overweegt de politie er toch met een grotere groep in te gaan. De woordvoerder zegt tevens nog steeds rekening te houden met alle scenario’s: ‘maar een misdrijf is nu aannemelijker dan een ongeluk.’

Anne verdween op vrijdag 29 september tijdens een fietstocht in de omgeving van Utrecht spoorloos. Eerder werden al grootschalige zoekacties gehouden in de bossen in en rond Huis ter Heide, Soest en Baarn.

Telefoon gezocht

Vorige week werden haar fiets, jas en tas al gevonden. De politie is nu vooral geïnteresseerd in haar telefoon, een zilverkleurige iPhone 5S, die waarschijnlijk in een zwart hoesje met witte stippen zit. Met die telefoon stuurde ze haar vriend nog een selfie in Baarn, vlak voordat ze verdween.

Om die telefoon te vinden werd de complete vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide donderdag leeggepompt, tevergeefs. Daarin werd eerder wel een zwarte omafiets aangetroffen, die vrijwel zeker van Anne is.