Eric Vrijsen Premium Corner

Nieuwe commandant krijgsmacht moet ‘nee’ durven verkopen

04 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

Het onderzoek naar het dodelijke mortierongeluk in Mali bewijst de armzalige stand van het leger. Soldaten improviseren met ondeugdelijke explosieven. De hogere echelons redeneren waarschuwingen weg. Zelfs de minister reageerde op een concept-versie van het rapport dat roestige granaten niet per se defect zijn. Pas toen het eigen aftreden naderde, gelastte VVD-bewindsvrouwe Jeanine Hennis extra munitiecontrole.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.