Keert Big Willem terug als president van de Hells Angels?

17 mei 2013Leestijd: 2 minuten

De Hells Angels in Amsterdam zijn nu helemaal het spoor bijster. Ze zitten al een tijd zonder vast honk en nu hebben ze hun president Theo Huisman ook nog eens uit de club gegooid.

Huisman zou de erecodes van de club hebben geschonden. Dat kan van alles betekenen, maar het illustreert de chaos binnen de eens oppermachtige motorclub.

Concurrentie

Het rommelt in de motorwereld. Concurrent Satudarah overvleugelt de Angels aan alle kanten en ook nieuwkomer No Surrender timmert flink aan de weg. Pikant is dat de Amsterdamse afdeling van die club wordt geleid door Big Willem, in 2004 weggestuurd als president van de Angels.

In Panaroma van deze week laat Big Willem zich negatief uit over Harry Stoeltie, een andere prominente Angel. Die zou in 2004 achter het complot hebben gezeten om Big Willem te laten vallen. Het verhaal was dat Big Willem huisvriend Holleeder met een bomaanslag in het clubhuis had willen vermoorden. Ook Stoeltie – verdachte van grootschalige afpersing – zou binnenkort uit de club worden gegooid omdat hij de codes van de club heeft geschonden. Hij zou ook vrienden van clubleden hebben afgeperst.

Vechtpartij

De naam van Huisman viel de laatste tijd geregeld in het circuit. Hij zou in het Paasweekeinde in café Excalibur op de Wallen in elkaar zijn geramd tijdens een vechtpartij met leden van No Surrender. Vechtsporter Dick Vrij zou hem ernstig hebben mishandeld.

Onzin, zei een bron over de vermeende rol van Vrij. De heren hadden wel woorden gehad, maar dat was twee weken eerder en daarbij waren geen klappen gevallen. Overigens heeft Stoeltie nota bene in het oude clubhuis Huisman een keer mishandeld. Stoeltie was jarenlang de echte baas van de club.

Vergrijzing

Het zal even duren voor we te horen krijgen wie de nieuwe president van de Angels wordt. Een deel van de harde kern is verkast naar Spanje en rijdt onder meer rond op Ibiza. De club vergrijst.

Het zal mij niet verbazen als Big Willem terugkomt. Dat hardnekkige gerucht ging een tijdje geleden al. Mocht het hem lukken zijn ontslag in 2004 terug te laten draaien, dan is hij zeker niet kansloos.