Waarom moest Koen Everink dood? Politie krijgt tiental tips

07 maart 2016Leestijd: 2 minuten

De politie heeft diverse tips binnengekregen over de moord op Koen Everink. De zakenman werd vrijdag dood aangetroffen in zijn huis in Bilthoven.

Dat de 42-jarige Everink door een misdrijf om het leven is gekomen, staat inmiddels wel vast. Maar zijn dood is nog altijd omgeven met raadsels. Een woordvoerder van de politie wil in elk geval niet zeggen of de tips ook echt bruikbare informatie hebben opgeleverd, schrijft de NOS.

‘Dit is daderinformatie, dus daar melden we niets over,’ aldus de politie. Er is het hele weekeinde onderzoek gedaan in en rond het huis van de zakenman, om op die manier sporen te verzamelen. Een politiehelikopter vloog zaterdag rondjes boven de omgeving om foto’s te maken.

‘Geen angst’

In zijn Bilthovense villa zou hij zich volledig veilig hebben gevoeld, zeggen althans mensen die hem goed kenden tegen het AD.

‘Koen had helemaal geen angst. Zijn deur stond altijd open. Dat er geen camera’s hangen, geeft aan dat hij zich thuis veilig voelde. Ja, er hebben wel eens Marokkaantjes voor de deur gestaan die vonden dat hij de carrière van Badr Hari kapot had gemaakt. Dat vond hij vervelend, maar zag hij niet als een echte bedreiging,’ zeggen een paar van Everinks vrienden in de krant.

Daarom had hij geen bewakingscamera’s, waardoor er ook geen beelden zijn wat zich op die bewuste vrijdag heeft afgespeeld.

Badr Hari

Maar volgens Elsevier-redacteur Nikki Sterkenburg, die enige tijd intensief contact had met Everink, voelde hij zich al geruime tijd niet veilig op straat in Nederland. Hij begaf zich steeds minder in het uitgaansleven en ging liever op reis naar het buitenland. Volgens haar werd Everink na de gebeurtenissen met Badr Hari schuwer. Op straat werd Everink naar eigen zeggen uitgescholden door mensen die het opnamen voor Badr Hari.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Everink zelf kwam in het nieuws in 2012 nadat hij zwaar werd mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens een Sensation-feest. Hari werd in oktober in hoger beroep voor deze en andere mishandelingen in het uitgaansleven veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk.