‘Koen Everink voelde zich niet veilig op straat’

04 maart 2016Leestijd: 1 minuut

Zakenman Koen Everink die vrijdag dood is aangetroffen in zijn huis voelde zich al geruime tijd niet veilig op straat in Nederland. Hij begaf zich steeds minder in het uitgaansleven en ging liever op reis naar het buitenland.

Dat zegt Elsevier-redacteur Nikki Sterkenburg die enige tijd geleden intensief contact had met Everink.

Schuwer

‘Ik zag hem in die periode ook echt veranderen,’ zegt Sterkenburg. Volgens haar werd Everink na de gebeurtenissen met Badr Hari schuwer en meed hij steeds meer het uitgaansleven. Op straat werd Everink volgens eigen zeggen uitgescholden door mensen die het opnamen voor Badr Hari.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Everink was liever op reis in het buitenland, omdat hij zich in Nederland niet meer veilig voelde, melden bronnen aan de NOS. In Nederland zou hij alleen nog maar naar buiten zijn gegaan met beveiliging.

De zakenman was al geruime tijd bang dat hem iets zou overkomen, meldt de NOS. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak van Everink. Het is nog niet duidelijk of het om een misdrijf gaat.