Politie maakt signalement daders Enschede bekend

02 november 2015Leestijd: 2 minuten
'ANP'

De politie in Enschede heeft het signalement bekendgemaakt van twee mannen die eerder op de dag een ambtenaar hebben mishandeld met een stanleymes. Ooggetuigen en het slachtoffer hebben de mannen tegenover de politie omschreven.

Het zou gaan om een gezette, blanke man van circa 35 jaar met zwarte pet en grijze jas. Ook heeft hij een tattoo in de nek in de vorm van een omlijnd hartje en een blanke man. De andere verdachte is een tengere, blanke man met rossig haar.

Mishandeling

De twee mannen stapten maandagochtend rond 9.00 uur uit een donkergekleurde Volkswagen Golf toen de ambtenaar zijn auto parkeerde op de Telgendijk in het oosten van de stad. De mannen forceerden het raam van de auto en mishandelden hem met een scherp voorwerp. Vermoedelijk gebruikten ze een stanleymes.

De verwondingen die de man opliep lijken mee te vallen, aangezien ze niet hoefden te worden behandeld in het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft zelf aangifte gedaan van de mishandeling.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Geschokt

Burgemeester Onno van Veldhuizen (D66) reageerde geschokt: ‘De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar. We hanteren een zerotolerancebeleid. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen. Ik ben me ervan bewust dat dit gebeuren in de samenleving tot onrust leidt. Laten we niet speculeren over wat de aanleiding zou kunnen zijn van dit incident.’

Medewerkers van de gemeente Enschede hebben het advies gekregen om zich niet herkenbaar in stadsdeel Oost voort te bewegen, meldt de Twentse krant Tubantia. Volgens de krant was de sfeer bij een bijeenkomst voor medewerkers van de gemeente ‘iets gespannen’. Medewerkers van de buitendienst servicecentrum Oost hebben de middag vrijaf gekregen. Ze mogen niets zeggen tegen de media.