Moslims veroordelen aanslagen Parijs: ‘islam is vrede’

14 november 2015Leestijd: 2 minuten
'AFP'

Moslims veroordelen de aanslagen van vrijdagavond in Parijs. Organisaties en wereldleiders waarschuwden tegelijkertijd voor verdeling in de samenleving.

Nederlandse moslims, verenigd in het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), hebben de aanslagen in Parijs scherp veroordeeld. In een verklaring spreekt het CMO van ‘barbaarse, laffe, onmenselijke terreuraanslagen tegen de Franse samenleving en in feite de gehele mensheid. De Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en voelt zich dan ook verbonden met alle slachtoffers en het Franse volk.’

‘Laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden’, zo waarschuwt het CMO.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Geschokt

Ook de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is geschokt. ‘De islam leert ons dat wie een mens doodt, als het ware de hele mensheid heeft gedood. Onze intens medeleven en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun nabestaanden.’

‘Wij zullen samen met alle Europeanen die democratie en rechtsstaat een warm hart toedragen, blijven strijden tegen geweld en haat, ongeacht wie de afzender is. Opdat we met zijn allen samen een vuist kunnen maken tegen terreur en extremisten’, schrijft RMMN-voorzitter Yahia Bouyafa zaterdag in een verklaring.

Moslimleiders

Ook internationale moslimleiders veroordelen de gebeurtenissen in Parijs. De Iraanse president Hassan Rouhani noemde de aanslag ‘een misdaad tegen de menselijkheid’. De minister van Buitenlandse Zaken van Qatar sprak van een ‘afschuwelijke daad’.

De Indonesische president Joko Widodo zei dat zijn land de aanslagen sterk veroordeelt. Op sociale media lieten meerdere moslims van zich horen. Velen wijzen de aanslagen af. ‘Islam is vrede’ was daarbij een veelgehoorde term.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."