Gemeenteambtenaar neergestoken in Enschede

02 november 2015Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Een ambtenaar van de gemeente Enschede is maandagochtend neergestoken in een buitengebied in Enschede-Oost. Hij zou zes keer zijn gestoken. Ook werd zijn auto zwaar beschadigd.

Tijdens een bijeenkomst in het stadskantoor zou zijn verteld dat de ambtenaar met ‘een stanleymes in zijn gezicht is bewerkt’, meldt de regionale krant Tubantia.

De ambtenaar werd aangevallen aan de Telgendijk in het oosten van Enschede, dichtbij de plaats waar een asielzoekerscentrum moet komen. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de komst van het asielzoekerscentrum en de aanval op de ambtenaar.

Geschokt

Burgemeester Onno van Veldhuizen (D66) zegt geschrokken te zijn op de website van de gemeente Enschede. ‘De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is ontoelaatbaar. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten.’

De medewerker van de gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie van zware mishandeling door twee mannen. Er is nog niemand aangehouden. Agenten adviseren medewerkers van de gemeente de wijk niet te bezoeken. De politie is bezig met een sporenonderzoek.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Protesten

De ambtenaar werd aangevallen in de wijk Dolphia, die al eerder negatief in het nieuws is gekomen. Anderhalve week geleden werden drie leegstaande huizen beklad met provocerende teksten uit protest tegen de komst van asielzoekers. Op andere plekken in de wijk werden spandoeken opgehangen.

De komst van een asielzoekerscentrum stuit veel bewoners tegen de borst. Zaterdag was er een groot protest, waarbij zes demonstranten werden aangehouden. Volgens lokale autoriteiten werden zij opgepakt vanwege het ‘brengen van een Hitlergroet, belediging en mishandeling’.

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van de gemeente Enschede in contact komen met demonstranten. Vorige maand zijn drie wethouders bedreigd door tegenstanders van de komst van een asielzoekerscentrum.