Satudarah-moordverdachten Breda morgen vrijgelaten

15 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

Vijf leden van de motorclub Satudarah in Breda worden vrijdagochtend vrijgelaten. De vijf mannen werden eerder opgepakt in verband met de moord op de 28-jarige Rudi Schouten.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt het bericht aan elsevier.nl. De verdachten worden vrijdag weliswaar op vrije voeten gesteld, maar blijven nog wel verdachten in het onderzoek, aldus het OM.

Priem

De verdachten zijn vier mannen (26, 30, 40 en 56) uit Breda en een man (50) uit Etten-Leur. Zij werden maandag aangehouden. Schouten werd op 3 april op klaarlichte dag belaagd met een bijl en een priem. Daarna werd hij neergeschoten op de parkeerplaats van een winkelcentrum aan de Cypresstraat in Breda.

Kort na de schietpartij werden twee mannen aangehouden, Pearl S. (35) en de broer van het slachtoffer (31). Die laatste werd kort na zijn arrestatie weer vrijgelaten, maar bleef nog wel verdachte. Pearl S. verschijnt vrijdag voor de rechter.

Tips

De politie kwam de verdachten op het spoor na een aantal tips, meldde Omroep Brabant eerder. Op verschillende adressen zette de politie een arrestatieteam in, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk bekend stonden.

Bij de invallen werden onder meer vuurwapens gevonden en werden op drie adressen auto’s in beslag genomen. Ook werden op drie adressen in Breda drie auto’s in beslag genomen. Bij de doorzoekingen maakte de politie gebruik van twee speciale explosievenhonden die getraind zijn in het opsporen van onder meer vuurwapens en munitie. Aan de actie werkten ongeveer 80 agenten mee.