Politie verwijdert Albanees uit crisisopvang Rotterdam

12 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

De politie in Rotterdam heeft een Albanese man verwijderd uit een crisisopvang in de wijk Crooswijk. De man had in een interview met elsevier.nl verteld dat hij tien jaar geleden een moord heeft gepleegd.

De Rotterdamse politie heeft de man maandagochtend meegenomen voor verhoor.

Bloedwraak

De politie onderzoekt het verhaal dat de man afgelopen zaterdag deed op elsevier.nl over een moord die hij tien jaar geleden zou hebben gepleegd.

In het interview vertelde de man op anonieme basis dat hij iemand die een grote schuld weigerde terug te betalen, tien jaar geleden had vermoord. Uit angst voor bloedwraak vluchtte hij na zijn daad het land uit. Sindsdien reist hij door Europa van opvanglocatie naar opvanglocatie. Nederland zou het elfde land zijn waar hij asiel zou willen aanvragen.

Vreemdelingendetentie

Naar aanleiding van het interview heeft de partij Leefbaar Rotterdam vragen gesteld aan het Rotterdamse College van Burgemeester en Wethouders. De partij wil onder meer weten hoe het kan dat er een ‘criminele moordenaar’ tussen vluchtelingen is opgevangen in Rotterdam.

Volgens de politie is het uitgesloten dat de man teruggaat naar de crisisopvang in Crooswijk. Als het verhaal bevestigd wordt, zal de man vermoedelijk in vreemdelingendetentie worden geplaatst. Gelet op de jurisprudentie is de kans klein dat hij aan Albanië zal worden uitgeleverd.