Moordverdachte Duitsland verstopte zich in azc Schalkhaar

20 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'AFP'

Een man die in Duitsland wordt verdacht van de moord op zijn vriendin, heeft zich schuilgehouden in een asielzoekerscentrum in Nederland. Hij werd opgevangen in de Overijsselse plaats Schalkhaar.

Dat meldt dagblad de Stentor op basis van verklaringen van de Wiesbadense hoofdofficier van Justitie Andreas Winckelmann.

Hagos G. Belay, de 25-jarige Eritreeër, zou zich in Nederland hebben voorgedaan als Somalische vluchteling en werd geplaatst in een opvangcentrum in Schalkhaar. Hoe lang hij daar precies heeft gezeten is onduidelijk.

Waanbeelden

De man wordt in Duitsland verdacht van de moord op zijn ex-vriendin, een 23-jarige Eritrese vrouw. Zij werd op 12 augustus dood aangetroffen in een asielzoekerscentrum in Wiesbaden. Belay werd aan de hand van vingerafdrukken aangehouden.

Lokale media meldden eerder dat de moord vrij bloederig was. De dader zou zijn slachtoffer hebben gewurgd en vervolgens haar keel hebben doorgesneden met een mes.

Belay is inmiddels overgeleverd aan de Duitse autoriteiten en voorlopig in een psychiatrische inrichting geplaatst. Hij wordt omschreven als ‘in de war’. De Eritreeër zou lijden aan ‘religieuze waanbeelden, die kunnen leiden tot uitbarstingen van geweld’.