Lily Sprangers wordt manager van Modern East Asia Research Center

06 oktober 2015Leestijd: 1 minuut

Het Modern East Asia Research Center van de Universiteit Leiden maakt na tien jaar een doorstart in het Leiden Asia Center. Lily Sprangers (59), nu directeur van het Turkije Instituut, wordt er manager van.

Uitvoerend directeur is hoogleraar Chinastudies Frank Pieke (58). ‘We gaan zorgen voor beter en maatschappelijk relevant onderzoek,’ zegt hij. In de directie zitten ook de hoogleraren Japanstudies Kasia Cwiertka en Koreastudies Remco Breuker.

Baas van Diesel

Joanna Onland (43) wordt general manager van Diesel Europa. De Nederlandse is in vijf jaar opgeklommen binnen het Italiaanse modeconcern. Daarvoor werkte ze bij cosmeticamerk La Prairie.

Antiquariaat van der steur

Na veertig jaar vertrekt voorjaar 2016 antiquariaat Van der Steur uit Haarlem. Ab van der Steur begon de winkel in 1975 naast zijn kledingzaak. Premier Mark Rutte (VVD) liep er als student stage. De vader van minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (45; VVD) overleed in 2012.

Aangezien het Haarlemse pand niet praktisch is en moet worden gerenoveerd, verhuizen de nieuwe eigenaren de zaak naar Den Haag, waar ze in de Balistraat intrekken bij Wijn op Dronk. Wanneer dat gebeurt, staat nog niet vast, meldt de nieuwsbrief van de winkel.

Elsevier nummer 41, 10 oktober 2015