College Almere bevestigt: asielzoekers betrokken bij aanranding

07 oktober 2015Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Vier asielzoekers hebben een vrouw aangerand in een steeg in Almere. Het bericht circuleerde anderhalve week geleden al in verschillende media en is nu bevestigd door het Almeerse College van B&W.

Het incident gebeurde in de nacht van zondag 28 september. De vrouw kwam in contact met de asielzoekers toen ze op weg was naar haar taxi. Een vriendin van het slachtoffer zorgde ervoor dat de mannen ophielden met de aanranding.

Agenten waren al snel ter plaatse om de vier verdachten aan te houden. Ze werden meegenomen naar politiebureau voor verhoor. Tijdens het verhoor zeiden de agenten dat de achtergrond van de aanranders ‘op dat moment niet relevant was’ tegen elsevier.nl. ‘We richten ons in eerste instantie op het strafrechtelijke deel van het onderzoek,’ zei een woordvoerder.

Bevestiging

Het nieuws werd als eerste gepubliceerd via de website Almere Nieuws. De politie zei toen niet te begrijpen hoe het verhaal de wereld in is gekomen. Inmiddels is de berichtgeving bevestigd door het College van B&W.

Zij geven schriftelijk antwoord over vragen van de PVV over de zaak. Daarin wordt aangegeven dat het mogelijk is om bij misdragingen de verblijfsvergunning van de asielzoekers in te trekken. Ook wordt er gekeken naar maatregelen om misdragingen in de centra tegen te gaan.

Het instellen van een avondklok voor meer bescherming van de inwoners van Almere gaat er niet komen. Een dergelijke noodmaatregel moet volgens de bewindslieden alleen worden doorgevoerd bij een ‘buitenproportioneel’ voorval. Bij de huidige situatie wordt ‘de openbare orde niet verstoord’.