In Nederland: vrouwenteam scoort niet, krijgt toch eigen soap

25 september 2015Leestijd: 2 minuten
'Joris Buijs/ Beeld Werkt'

Het damesteam van de Waalwijkse voetbalclub WSC blonk vorig seizoen uit als misschien wel het slechtste team van Nederland. Het team kreeg 324 doelpunten tegen (waarvan 35 in de eerste wedstrijd) en scoorde niet één keer.

Toch voetballen de dames ook dit seizoen weer met een niet aflatend enthousiasme, meldt Omroep Brabant. De KNVB beloont het team met een eigen soap op voetbal.nl.

Winsum

Als je sommigen moet geloven, heerst in Nederland het neoliberalisme, het economisme en wat al niet. Dat is dan blijkbaar nog niet helemaal doorgedrongen tot de politiek in de Groningse gemeente Winsum (bijna 14.000 inwoners). Concurrentie? Liever niet!

Een deel van de gemeenteraad daar (GroenLinks, ChristenUnie, D66) verzet zich volgens het Dagblad van het Noorden tegen de komst van supermarkt Lidl omdat die bedreigend zou zijn voor de lokale middenstand (en te veel autoverkeer trekt).

Er komt nu een haalbaarheidsonderzoek dat een half jaar mag duren. Veel te lang, zei PvdA-raadslid Henk de Vink tegen het college van B en W. Snedig: ‘Als u nog veel meer tijd verspeelt, krijgt u het lid – ik bedoel de Lidl – op uw neus.’

Didam

De Liemers, een streek in Gelderland, doet erg zijn best om zichzelf op de kaart te zetten. Maar, ‘grote broer’ de Achterhoek is een bedreiging. De Stichting Achterhoek Toerisme plaatste drie ‘Achterhoek’-borden midden in de Liemers.

‘We hebben de grenzen aangehouden van de tien gemeenten die bij ons aangesloten zijn,’ zegt de stichting. Maar de Liemerse streektaalzanger Joop Boxstart spreekt bij omroep Regio8 van ‘annexatie’. Hij constateert dat de instantie die verantwoordelijk is voor de borden ‘volledig de weg kwijt is’. Als dat maar geen grensconflict wordt.

Elsevier nummer 40, 3 oktober 2015