Dumoulin uit Tour de France na massale valpartij

06 juli 2015Leestijd: 1 minuut
'AFP'

Wielrenner Tom Dumoulin ligt uit de Tour de France. De nummer drie van het algemeen klassement was op 60 kilometer van de streep betrokken bij een massale valpartij in het peloton op weg naar Hoei vanaf Antwerpen.

De Tourorganisatie meldde kort daarna dat de Limburgse renner van Giant-Alpecin uit de koers is gestapt.

Hij moet behandeld worden aan zijn pols. Ook lag zijn schouder uit de kom, maar die is inmiddels weer teruggezet. Dumoulin hoopte maandag de gele trui te veroveren. Ook Simon Gerrans staakte de strijd na de zware valpartij. Eerder waren er berichten dat ook Laurens ten Dam de handdoek in de ring had gegooid, maar dit blijkt niet het geval. Wel reed hij na de valpartij achteraan. De schouder van Ten Dam lag uit de kom, maar is weer rechtgezet. Ook Wilco Kelderman onderuitgegaan bij de massale valpartij en voegde zich kort daarna weer bij de race.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bij de valpartij waren ook geletruidrager Fabian Cancellara en Michal Kwaitkowski betrokken. Cancellera reed hierna wel door. De Tourorganisatie heeft de etappe geneutraliseerd. Het peloton stond even stil, omdat alle beschikbare ambulances zich bij de slachtoffers van de valpartij bevonden. Ook Tom Dumoulin moest in een ziekenwagen behandeld worden.

Bekijk hier de beelden van de valpartij.