Treurig: eencelligen slopen vergane voetbalglorie

09 juni 2015Leestijd: 2 minuten
'ANP'

De poging om wat glorie te herwinnen met een mini-competitie tussen voormalige profclubs is treurig afgelopen.

Haarlem/Wageningen

FC Wageningen, HFC Haarlem, SVV uit Schiedam en SC Veendam zijn legendarische clubs, maar vergane glorie. De poging om wat glorie te herwinnen met een onderlinge mini-competitie (‘De 2e Divisie’) is treurig afgelopen.

In Haarlem liep de wedstrijd tussen HFC Haarlem en FC Wageningen vorige week al meteen uit op een knokpartij tussen supporters, meldde het Haarlems Dagblad. Beide supportersgroepen kregen een sta­dionverbod. De competitie afblazen, wilde medeorganisator Edwin Struis toen nog niet. ‘We moeten ons niet laten kisten door eencelligen,’ zei hij tegen Omroep Gelderland.

Maandag viel het doek alsnog omdat hooligans van heel andere clubs een wedstrijd van De 2e Divisie in Wageningen wilden komen verzieken.

Enschede

In Enschede was in de ban van een politiek spel dat lijkt op de onderhandelingen tussen Athene en Brussel. De openbare bibliotheek (‘Athene’) moet enorm bezuinigen van de gemeente (‘Brussel’).

De bibliotheek riep dat de beschaving op het spel staat, verzamelde tienduizenden handtekeningen én kwam handig met een tegenbod: niet 6 ton extra bezuinigen, maar 3, meldde Tubantia. Maandag zei de raad ijskoud nee. De bieb moet maar een beetje ‘creatief ondernemerschap’ tonen.

Venlo

Parijs wil ze kwijt, Venlo wil ze graag hebben: de 45 ton aan liefdeshangslotjes van de Pont des Arts. Het initiatief van een lokale kastelein is volgens omroep Limburg1 overgenomen door het stadsbestuur.

Dat schreef de Parijse burgemeester Anne Hidalgo een brief met een officieel verzoek. Venlo krijgt een nieuwe brug over de Maas waar de slotjes zouden kunnen hangen. De gemeente wijst ook op de vele overeenkomsten tussen Venlo en Parijs (rivier, bruggen).

Elsevier nummer 24, 13 juni 2013