Weer huis PVV’er belaagd, Wilders wil bescherming kandidaten

09 maart 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

PVV-leider Geert Wilders pleit voor beveiliging voor PVV-kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Wilders vindt het ‘onaanvaardbaar dat PVV’ers in het hele land’ worden geconfronteerd met ‘aanslagen en geweld’.

Partijleider Wilders vindt dat er maatregelen moeten komen naar aanleiding van verschillende incidenten. ‘De oorverdovende stilte bij andere politieke partijen en een groot deel van de media is te walgelijk voor woorden,’ zegt hij maandag in de Volkskrant. ‘Als deelname aan de verkiezingen wordt bedreigd en geweld wordt gebruikt tegen kandidaten, staat de democratie op het spel,’ aldus de partijleider.

Poster

Hij zei het nadat vrijdag voor de vijfde keer in drie weken het huis van een PVV-kandidaat was belaagd. De student en PVV-kandidaat Jake Owen Raats (20) uit Etten-Leur kreeg stenen en stokken door de ruit, nadat hij een PVV-verkiezingsposter voor zijn raam had gehangen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De afgelopen tijd werden huizen beklad en ruiten ingegooid bij verschillende PVV-kandidaten. Twee weken geleden werd bijvoorbeeld bij de Zeeuwse PVV-kandidaat Caroline Kooman een stoeptegel door de ruit gegooid. Bij de Friese PVV-kandidaat voor de Provinciale Staten Erna Cohen werd verder het huis beklad met teksten als ‘PVV fascisten’ en ‘hier wonen moslimhaters’. Ook Kooman had een PVV-poster voor het raam.