Familie: Kremers en Froon dood door ongeluk

04 maart 2015Leestijd: 2 minuten
'ANP'

De Nederlandse vrouwen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) zijn om het leven gekomen door een noodlottig ongeval. Mogelijk zijn zij gevallen vlak bij een wandelpad in de omgeving van Boquete.

Dat is de uitkomst van het laatste onderzoek van forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team met leden van stichting Reddingshonden RHWW. Een woordvoerder van de familie van Kremers bevestigt dat, schrijft RTL Nieuws.

Helling

Het team forensisch specialisten houdt er rekening mee dat Kremers en Froon van een helling zijn afgegleden, en dat terug omhoogklimmen is uitgesloten zonder de juiste hulpmiddelen.

‘Bij een val op deze plek is er een enorm hoogteverschil van dertig tot veertig meter, wat de kans op letsel zeer waarschijnlijk maakt. Bovendien is de stroom aan beide kanten omgeven door watervallen en is de bedding omgeven door steile rotswand van enkele meters,’ aldus de onderzoekers. Verschillende personen wezen deze plek aan, onafhankelijk van elkaar.

Valpartij

De twintigers verdwenen op 1 april toen zij een wandeling maakten in de jungle van Boquete in Panama. Na intensieve zoektochten werden eerder al stoffelijke resten van beide vrouwen gevonden.

Tijdens de laatste zoektocht zijn geen nieuwe resten gevonden. De onderzoekers kwamen wel tot de conclusie dat verdwalen op het pad waar de vrouwen liepen zeer onwaarschijnlijk is. Ook een misdrijf wordt nagenoeg uitgesloten.

‘Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij,’ is de verklaring van de familie van Kremers, initiatiefnemers van de laatste zoektocht. ‘We zijn als familie opgelucht dat we nu toch eindelijk een mogelijke en plausibele verklaring hebben voor alle vragen die we rond het overlijden van Kris hadden.’