Media: Verheijen regelde gratis feestje voor Rutte, en meer nieuws

25 februari 2015Leestijd: 2 minuten
'ANP'

VVD-Kamerlid Mark Verheijen, die al onder vuur ligt vanwege dubieuze declaraties en vermeende corruptie, regelde in 2012 een gratis feestje voor de premier op de Floriade. En te hard rijden wordt op acht van de twaalf routes niet bestraft. Dit is het mediaoverzicht van woensdag 25 februari.

*Het in opspraak geraakte VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in 2012 een gratis verkiezingsfeestje geregeld voor premier Mark Rutte op de Floriade in Venlo, schrijft het AD. De regeringspartij betaalde daar niets voor, terwijl de expositie sterk afhankelijk is van dergelijke inkomsten.

Verheijen zelf zat toen in het stichtingsbestuur van de Floriade. Hij beweerde in 2012 dat de VVD wel betaalde, maar de vereffenaar van de nu geliquideerde Floriade BV constateert dat er geen rekening is verzonden voor de partijbijeenkomst. Volgens een woordvoerder van de VVD is er alleen ‘voor de aankleding van het podium’ betaald.

*Hardrijders hoeven op acht van de twaalf routes niet bang te zijn dat ze gesnapt worden, schrijft De Telegraaf. Twee derde van de Nederlandse trajectcontroles staat namelijk niet aan. Dit blijkt uit navraag van de krant bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

Vorig jaar werd een begin gemaakt met het vervangen van verouderde systemen. De verwachting was toen dat dit jaar de meeste van de controlesystemen al zouden werken. Dit is echter niet gelukt. De schatkist loopt dit jaar naar schattig minstens 80 miljoen euro mis doordat er minder bekeurd kan worden.

*Meer nieuws uit De Telegraaf: het noodlijdende V&D opent woensdag ‘doodleuk’ een nieuw filiaal in Uden.

De winkel komt in het complex De Promenade, wat met gemeenschapsgeld is gefinancierd. Bestuurder Martijn den Heijer van CNV noemt het nieuwe filiaal ‘raar en bijna niet te verkopen aan de medewerkers’, die al weken in onzekerheid verkeren. Bestuurder Niels Suijker van FNV zegt dat het besluit een paar jaar geleden is genomen en dat de V&D ‘er niet meer onderuit kan’.

*De Europese beurzen maken een spurt, schrijft Het Financieele Dagblad. Dit heeft vooral te maken met de val van de olieprijs en de verzwakking van de euro. Ondernemers en particulieren zijn positiever dan ze in jaren zijn geweest, en de problemen in Griekenland en Oekraïne lijken hierop niet veel effect te hebben.

De bezuinigingsrondes in de Europese regio zijn grotendeels achter de rug, zegt Erik Nielsen, hoofdeconoom van de Italiaans-Duitse bank UniCredit. Hierdoor valt een van de belangrijkste economische remmen weg.