102.000 Holocaust-slachtoffers herdacht in Westerbork (foto’s)

23 januari 2015Leestijd: 2 minuten
''

Zes dagen en vijf nachten lang klinken in het oude deportatiekamp Westerbork de namen van Nederlandse Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord in concentratie- en vernietigingskampen van de nazi’s. Op die manier zullen ze nooit vergeten worden.

‘Het noemen van hun namen doet ervaren dat 102.000 niet een getal is, maar dat het om 102.000 keer een vader, een moeder, een oma, een broer, een nicht, een vriend gaat,’ schrijft Herinneringscentrum Kamp Westerbork op de website.

De lezers zijn jong en oud: het zijn overlevenden, nabestaanden, vroegere buren, klasgenootjes en vrienden. Maar ook schoolkinderen, politici en andere betrokkenen lezen een aantal namen op, de komende dagen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."