nederland

102.000 Holocaust-slachtoffers herdacht in Westerbork (foto’s)

23 januari 2015Leestijd: 2 minuten

Zes dagen en vijf nachten lang klinken in het oude deportatiekamp Westerbork de namen van Nederlandse Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord in concentratie- en vernietigingskampen van de nazi’s. Op die manier zullen ze nooit vergeten worden.

‘Het noemen van hun namen doet ervaren dat 102.000 niet een getal is, maar dat het om 102.000 keer een vader, een moeder, een oma, een broer, een nicht, een vriend gaat,’ schrijft Herinneringscentrum Kamp Westerbork op de website.

De lezers zijn jong en oud: het zijn overlevenden, nabestaanden, vroegere buren, klasgenootjes en vrienden. Maar ook schoolkinderen, politici en andere betrokkenen lezen een aantal namen op, de komende dagen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.