Neelie Kroes wil van Nederland startup-walhalla maken

08 december 2014Leestijd: 1 minuut

Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes gaat zich de komende anderhalf jaar inzetten om van Nederland de wereldhoofdstad van de startups te maken. Het ministerie van Economische Zaken stelt haar vandaag aan als speciale ambassadeur,

Minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken stelt Kroes maandag officieel aan als ‘startup envoy’.

Startupwalhalla

De voormalige eurocommissaris zal, samen met haar voormalige rechterhand Sigrid Johannisse, beginnende Nederlandse ondernemers gaan ondersteunen en tegelijkertijd buitenlandse ondernemers verleiden naar Nederland te komen.

Amsterdam moet het centrum van de internationale startups worden. Vermoedelijk hebben Kroes en het ministerie het Marineterrein in de hoofdstad op het oog om hier de nieuwe startup-walhalla te creëren.

Ambities

Het plan past in een bredere ambitie van het ministerie van Economische Zaken om meer innoverende ondernemingen te stimuleren.

‘Nederland is één van de meest ondernemende landen in de wereld. Ons land kent steeds meer succesvolle startups. Maar onze ambitie moet verder  reiken. We willen meer startups uit andere landen aantrekken en meer Nederlandse ondernemingen laten doorgroeien tot grote bedrijven met internationale allure. Met haar brede ervaring en uitstraling is Neelie Kroes bij uitstek de persoon om deze internationale groeiambitie aan te jagen en te ondersteunen’, zegt Kamp. ‘Samen met Kroes gaat het kabinet een nieuwe generatie startups de kans geven in Nederland hun talent te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren.’