Moszkowicz financieel in het nauw: worden zijn spullen geveild?

26 november 2014Leestijd: 2 minuten

De kans bestaat dat de bezittingen van Bram Moszkowicz worden geveild. Steeds meer schuldeisers melden zich bij de ex-advocaat, die financieel volledig aan de grond zou zitten.

Als de kortgedingrechter in het nadeel oordeelt, worden de spullen van Moszkowicz op 3 december openbaar geveild.

Beslag

Dinsdag diende een kort geding in Alkmaar tussen Moszkowicz en zijn voormalige raadsman Gabriel Meijers. Moszkowicz kan de rekening van bijna 16.000 euro niet betalen, nu de Belastingdienst beslag heeft gelegd voor 300.000 euro.

Moszkowicz’ advocaat Herman Loonstein zegt dat zijn cliënt Meijers niet kan betalen, door de beslaglegging van de Belastingdienst, meldt De Telegraaf. Meijers stond Moszkowicz twee jaar bij tijdens de tuchtprocedures, maar hij heeft de rekening nog steeds niet betaald.

Moszkowicz zei eerder in het AD dat hij de rekening niet terecht vindt en daarom weigert te betalen. ‘Dat de deurwaarder nu wordt ingeschakeld, vind ik helemaal niet chic.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Waarde

Meijers heeft beslag laten leggen op spullen van Moszkowicz, onder meer op zijn eettafel, stoelen, vazen, laptop, televisie en kristalwerk. Met een kort geding wilde Moszkowicz een executieveiling tegenhouden. Advocaat Loonstein zegt dat de spullen de primaire levensbehoeften zijn, en een geringe waarde vertegenwoordigen.

Moszkowicz heeft voorgesteld om de rekening in termijnen te betalen en mailde dat hij desnoods horloges zou verkopen of zijn broers kon laten bijspringen, maar dat is niet gebeurd. Meijers vindt het vreemd dat Moszkowicz in mei wel geld had voor een persoonlijk assistent, en zich in de media presenteert als iemand die het financieel goed heeft.

Het blijft overigens niet bij de 16.000 euro. Dit is alleen nog maar de rekening voor de procedure in eerste aanleg. ‘De rekening voor het hoger beroep heeft Meijers nog niet verzonden,’ zegt zijn raadsman. De rechter doet op 1 december uitspraak in deze zaak.

Hells Angels

De Belastingdienst en Gabriel Meijers zijn niet de enige schuldeisers die zich melden bij de ex-advocaat. Vorige week werd bekend dat Moszkowicz 35.000 euro moet terugbetalen aan Donald Groen, die werd dit jaar nog veroordeeld wegens afpersing en is huisvriend van de Hells Angels

Moszkowicz leende in eerste instantie 25.000 euro van Groen, die hij zou terugbetalen als zijn kantoorpand aan de Herengracht was verkocht. Later leende Groen hem nog eens 10.000 euro onder diezelfde voorwaarde.

Het kantoor van Moszkowicz werd verkocht voor 2,6 miljoen euro, maar Groen zag geen cent terug.