NRC-gebouw ontruimd om verdachte auto

11 april 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De redactie van NRC aan het Rokin in Amsterdam is dinsdagmiddag ontruimd, nadat een onbekende man een auto had achtergelaten in de parkeergarage onder het pand. Honderden journalisten van de krant staan op straat af te wachten, vertelde hoofdredacteur Peter Vandermeersch. De politie heeft een explosievenexpert gestuurd om de auto te onderzoeken.

,,De man heeft gezegd dat hij een afspraak met mij had, maar dat is niet zo. Daarna is hij direct naar buiten gegaan. De portier vond het verdacht en daarop hebben we besloten de redactie te ontruimen”, legt Vandermeersch uit.

De medewerkers wachten buiten het gebouw af. ,,We staan in de zon, dat scheelt”, aldus Vandermeersch.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.