Wilders demonstreert bij Turkse ambassade

08 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders en enkele (kandidaat-)Kamerleden van zijn partij demonstreren woensdag bij de Turkse ambassade in Den Haag. Wilders toont een spandoek met de tekst ,,Blijf weg uit Nederland”. De straat is afgezet en er is veel politie en pers aanwezig. Ook is een groepje aanhangers van de anti-islamitische groepering Pegida op de been.

De protestactie is gericht tegen een politieke campagne die Turkse ministers onder meer in Nederland willen voeren voor een referendum in april dat de president Recep Tayyip Erdogan meer macht moet geven. De Turkse regering wil vooral de Turkse gemeenschap in Nederland aansporen voor een sterkere positie van Erdogan te stemmen.

De Nederlandse regering is tegen dergelijke Turkse manifestaties in ons land. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu wil op 11 maart in Rotterdam campagne voeren. Ook in Duitsland is de regering fel tegen dit soort bijeenkomsten.