‘Turkse minister over land naar Rotterdam’

11 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/RTR) – De Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) komt over land naar Rotterdam. Dat berichtte het Turkse staatspersbureau Anadolu zaterdag.

De bewindsvrouw zou eigenlijk vrijdag al spreken in Nederland in het kader van een promotietour van Turkse ministers in Europa om hun landgenoten warm te maken voor het referendum over de grondwet. Sayan Kaya kreeg te horen dat ze niet welkom was in Hengelo en Wehl. Zalenverhuurders in beide plaatsen besloten hun ruimtes niet beschikbaar te stellen voor politieke bijeenkomsten.

Ook een bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt avusoglu ging niet door. Nederland trok zaterdag de landingsrechten in voor zijn vliegtuig omdat de openbare orde in het geding zou zijn. Dat leidde tot een woedende reactie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die foeterde over Nederlandse ,,nazi-overblijfselen en fascisten”.