Raad Rotterdam debatteert over Turkse consul

13 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De Rotterdamse gemeenteraad debatteert donderdag over de demonstratie bij het Turkse consulaat en de rol daarin van de Turkse consul-generaal in Rotterdam, Sadin Ayyildiz.

Het agendapunt is maandag aan de raadsagenda toegevoegd op unaniem verzoek van de fractievoorzitters, bevestigt de griffie van de Rotterdamse gemeenteraad. De rellen zullen als eerste agendapunt worden besproken.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei na de rellen bij het consulaat dat de consul ,,op schandalige wijze” gelogen heeft over de bedoelingen achter de Turkse protesten. Aboutaleb voelde zich door de consul misleid, zei hij na afloop van de met harde hand beëindigde demonstratie in de nacht van zaterdag op zondag. Zo was de consul volgens de burgemeester niet open geweest over de komst van de Turkse minister voor familiezaken naar het consulaat. ,,Hij heeft opgeroepen naar het consulaat te komen”, aldus Aboutaleb.