OM: vrijlating Angels-baas moet van tafel

09 maart 2017Leestijd: 1 minuut

HAARLEM (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat de voorwaardelijke invrijheidstelling van de Haarlemse Hells Angels-president Lysander de R. in zijn geheel van tafel moet nu tijdens zijn gevangenschap nieuwe verdenkingen tegen hem zijn gerezen. Dit bleek donderdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Haarlem.

De R. (35) werd eind april vorig jaar veroordeeld tot dertig maanden cel vanwege verboden wapenbezit en mishandeling. Afgelopen februari zou hij onder elektronisch toezicht naar huis hebben gemogen. Twee weken daarvoor werd hij in zijn cel echter aangehouden vanwege een reeks nieuwe verdenkingen. Dat gebeurde tijdens een grote actie waarbij het volledige Haarlemse chapter van de Hells Angels werd opgepakt.

De rechtbank beslist op 23 februari.