Moskeeën roepen achterban op te gaan stemmen

09 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Tientallen moskeeën roepen de Nederlandse moslimgemeenschap op om volgende week te gaan stemmen. Tijdens het vrijdaggebed zullen imams het belang van de verkiezingen ook nog eens onderstrepen. Stemmen is ,,een kans die een moslim niet aan zich voorbij mag laten gaan”, melden de islamitische organisaties in een verklaring van donderdagavond.

Ze waarschuwen ook voor de gevolgen van wegblijven. Dat kan nadelig uitpakken ,,voor hun aanwezigheid in Nederland en zelfs als steun dienen voor politieke partijen die rechten en vrijheden van specifiek moslims willen beknotten en daarmee discriminatie en racisme aanmoedigen”.

De moskeeën adviseren hun achterban te stemmen op ,,betrouwbare en goedwillende partijen die ernaar streven om de belangen van alle Nederlanders te behartigen”.

,,Moslims stemmen vaak niet massaal, ze zijn zich ook niet altijd bewust van hun stemrecht en van de gevolgen. Daarom is deze oproep hard nodig”, licht bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah-moskee de oproep toe. In totaal onderschrijven 62 organisaties, vooral moskeeën, de boodschap.